Belangrijke informatie over het coronavirus/vaccinatie december 2021! – Huisartsenpraktijk Steenbergen & Smits – Eefde
Header afbeelding
Het Hart, Jolinkweg 2 7211 DM Eefde Tel:0575 513955

Belangrijke informatie over het coronavirus/vaccinatie december 2021!

Boostervaccinatie

Veel mensen hebben een uitnodiging gekregen van de GGD voor de boosterprik en vragen ons of ze niet door de huisarts thuis geprikt kunnen worden, omdat ze op leeftijd zijn en ze op zien tegen het vervoer naar de GGD.
Wij leggen u uit waarom de huisarts deze mensen niet kan prikken:
Alleen kleine groep mensen die echt niet vervoerd kan worden om medische redenen bijvoorbeeld bedlegerigheid kan thuis geprikt worden door de GGD. Deze mensen worden bij de GGD aangemeld door de huisarts. Het thuisprikken door de GGD zal waarschijnlijk pas in januari of later gebeuren. Huisartsen prikken deze mensen NIET. Ook niet op de praktijk. Dit heeft te maken met het vaccin, dat is anders dan bijvoorbeeld het griepvaccin en moet onder speciale omstandigheden bewaard en vervoerd worden.
Dus: alle mensen die een oproep krijgen om bij de GGD een booster te halen en in een auto kunnen zitten raden wij aan zo snel mogelijk een afspraak te maken. Het is zaak dat iedereen (familie, buren en vrijwilligers) meehelpt om deze mensen naar de GGD locatie toe te brengen. Op die manier krijgen deze mensen hun prik op korte termijn en dat is heel erg belangrijk omdat we nu veel te veel besmettingen zien, ook bij mensen die al gevaccineerd zijn en nog geen booster hebben gehad. Denk niet te kunnen wachten tot de huisarts de prik brengt, want de huisarts kan deze prik niet geven! corona-pandemie blijft voorlopig bestaan en heeft een enorme impact op ons dagelijks leven.

Gezond of ziek, het raakt ons allemaal. Onzekerheid, angsten en zorgen worden ook in onze praktijk steeds vaker gezien. Bij onze patienten, maar ook binnen ons team. Onze assistentes krijgen steeds vaker te maken met onbegrip.
Wij hopen dat we op uw begrip voor onze aangepaste manier van werken mogen rekenen. Wij handelen vanuit de motivatie om  er  zo professioneel, veilig en zorgzaam mogelijk  voor u te kunnen blijven zijn, waarbij behoud van de kwaliteit van de medische zorg als ook ons aller veiligheid voorop staan.

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Lukt het niet om via de app een bewijs te downloaden of heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Wilt u meer weten over het coronavirus?
Kijk op thuisarts.nl. For general corona information in English or other languages: visit Pharos.nl.

Meer informatie over coronavaccinaties?
Meer informatie over coronavaccinaties vindt u op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 1351 (7 dagen per week, 8.00-20.00 uur).

strong>Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken hebben we ook een aantal andere maatregelen moeten nemen:

 • Heeft u klachten/vragen die niet gerelateerd zijn aan corona? Neem ook dan telefonisch contact op met de praktijk. Ook per mail en eventueel beeldbellen kan er met de huisarts of praktijkondersteuner worden gecommuniceerd.
 • De normale zorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met verdenking op het coronavirus. Deze worden in de loop van de dag (thuis) gezien in beschermende kleding.
 • De wachtkamer is beperkt open maximaal 6 patienten. U dient anders buiten in de frisse lucht te wachten of in uw eigen auto!
 • U dient uw handen bij de ingang van Het Hart in te wrijven met desinfecterende gel
 • Komt u naar onze praktijk? Denk aan de anderhalve meter afstand.
 • Wanneer u naar de praktijk komt, komt u alleen. Bij een kind geldt 1 ouder;
 • Wanneer u een afspraak wenst kunt u bellen met de praktijk. Er worden geen afspraken gemaakt bij de balie.
 • Kom niet te vroeg én ook niet te laat. Maximaal 5 minuten voor afspraak.

De assistente vraagt bij alle aandoeningen uw klachten uit en bepaalt de vervolg stappen.

Als u ons belt met vragen over corona/koorts/benauwdheid wees dan voorbereid op de volgende vragen:

 • Heeft u koorts? Hoe lang al, en wat is precies uw gemeten temperatuur? Meet aub uw temperatuur voordat u belt.
 • Bent u benauwd? Kunt u nog 5-10 meter lopen?
 • Als u dit zelf kunt opnemen: hoe snel is uw hartslag (hoe vaak per minuut), en hoe vaak ademt u per minuut?